Kijk in de trein om je heen en iedereen zit nekklachten te ontwikkelen door constant op zijn smartphone te kijken. Ook de druk van social media is niet aan iedereen besteed. Logisch dus dat sommige mensen ervoor kiezen om die telefoon even wat vaker naar zich neer te leggen: of soms zelfs helemaal. Is er leven zonder telefoon? Volgens telefoonlozen is er juist leven zonder smartphone.

Voordeel: minder meldingen
Een gemiddelde mens krijgt per dag aanzienlijk meer prikkels binnen in deze tijd dan vijftig jaar geleden. Sterker nog, elke keer dat je een pling hoort van bijvoorbeeld WhatsApp, schijnt er een deel in je brein actief te worden dat een soort verslaafd raakt aan die piepjes. Hoe meer apps je hebt (en toestemming geeft), hoe meer meldingen er op je scherm binnenkomen (en qua geluid). Sommige mensen worden er hoorndol van, helemaal als ze in veel groepschats zitten die ongedempt blijven. Een voordeel aan de telefoon de deur uitdoen is dat je niet meer dat gepiep hoort en die noodzaak voelt om te kijken wat er gaande is. Eerlijk is eerlijk, vaak is dat iets wat makkelijk nog een paar uur (of zelfs een heel leven) kan wachten. Het eindresultaat? Meer rust in je hoofd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *